Sestavine

  • 1 manjša buča
  • 3 podolgovate šalotke
  • 600 g jelenove ledvene pečenke brez kosti
  • 8 žajbljevih listov
  • 0,6 dl javorovega sirupa
  • 40 g masla
  • sol
  • kanec olja

sečuanska sol

  • 10 zrn sečuanskega popra
  • 1 žlica grobe morske soli
  • 1 žlička sesekljanega rožmarina

Priprava

1.

Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na krhlje. Šalotko olupimo in po dolgem prerežemo. Mesu obrežemo maščobo in kite.

2.

Pečico segrejemo na 190 °C. Bučne krhlje, žajbljeve liste, javorov sirup in šalotko damo v pekač ter dobro zmešamo z rokami, da je vse obdano s sirupom. Dodamo polovico masla in posolimo, nato pečemo 45 minut ali toliko časa, da je buča mehka.

3.

Ko je buča v pečici, segrejemo ponev, dodamo kanec olja in preostalo maslo. Ko se začne peniti, v ponev položimo meso in ga kar se da na hitro popečemo. Odstavimo z ognja in prihranimo.

4.

Ko je buča mehka, nanjo položimo meso, pekač vrnemo v pečico in pečemo še 15 do 20 minut.

5.

Medtem v možnarju zdrobimo sečuanski poper, sol in rožmarin, da dobimo začimbno sol. Ko je meso pečeno, pekač vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut. Med počivanjem meso premažemo z ostanki maščobe v ponvi in obilno posujemo z začimbno soljo. Meso narežemo na rezine ter postrežemo z bučo in šalotko.

4