
Sestavine
- 400 g jagod
- 7 dl džina
- 100 g sladkorja
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 400 g jagod
- 7 dl džina
- 100 g sladkorja
Postopek
Jagode narežemo na rezine in jih v veliki skledi zmešamo z džinom in sladkorjem, nato prelijemo v steriliziran 1,5-litrski kozarec za vlaganje.
Shranimo v hladilnik za 3 tedne in vsaka 2 dni premešamo. Po 3 tednih precedimo skozi kavni filter ali muslinasto tkanino in postrežemo.