Sestavine

  • 1 strok česna
  • sok 1⁄2 limone
  • 1 majhen rdeč čili
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 12 jagnječjih zarebrnic

bobov pire

  • 300 g izluščenega, očiščenega in kuhanega boba (pribl. 1,2 kg v strokih)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sok 1⁄2 limone
  • prgišče metinih listov
  • sol in poper
  • kruh, ko postrežemo

Priprava

1.

Česen stremo, čili drobno sesekljamo. Zmešamo ju z limonovim sokom in oljčnim oljem. Kotlete obrežemo, jih ne- koliko potolčemo, položimo v posodo in prelijemo z marinado. Pokrijemo in pustimo, da se v hladilniku marinirajo eno uro, če imamo dovolj časa. Bob stresemo v multipraktik skupaj s polovico oljčnega olja, obilo soli in popra ter limonovim sokom. Zmeljemo v grob pire, ki ga predenemo v kozico.

2.

Segrejemo rebrasto ponev in spečemo jagnječje kotlete. Tanjše pečemo po vsaki strani 2 do 3 minute, debelejše pa 3 do 4 minute. Medtem pri nizki temperaturi segrejemo pire. Meto grobo narežemo in jo dodamo pireju skupaj s preostalim oljčnim oljem. Solimo in popramo po okusu. Ponudimo po tri zarebrnice na osebo, zraven pa postrežemo skledo z bobovim pirejem in kruhom, s katerim bomo pomazali sokove.

2