Indijski mariniran piščanec iz Kerale

Indijski mariniran piščanec iz Kerale

Čas priprave 1 h 15 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
piščanec kari curry perutnina indijska jed indijska hrana indijska kuhinja indijske jedi Indijski mariniran piščanec iz Kerale Kerala
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 žlička kurkume v prahu
  • 2 žlički koriandrovih semen
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 1 žlica mletega kumina
  • 1 žlička mletega grškega sena
  • ½ žličke semen črnega popra
  • sok 2 limon
  • 5 strokov česna
  • 100 g ingverja
  • 2,5 dl kokosovega mleka
  • 2 rdeča čilija
  • 8 kosov piščanca s kostjo in kožo ali 1 cel razkosan piščanec
  • sol
  • nekaj koriandrovih vejic

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • 1 žlička kurkume v prahu
  • 2 žlički koriandrovih semen
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 1 žlica mletega kumina
  • 1 žlička mletega grškega sena
  • ½ žličke semen črnega popra
  • sok 2 limon
  • 5 strokov česna
  • 100 g ingverja
  • 2,5 dl kokosovega mleka
  • 2 rdeča čilija
  • 8 kosov piščanca s kostjo in kožo ali 1 cel razkosan piščanec
  • sol
  • nekaj koriandrovih vejic

Postopek

1

Vse začimbe stresemo v suho ponev in jih popražimo ter nato s tolkačem v možnarju zdrobimo v prah. Limonov sok, strt česen, nariban ingver, kokosovo mleko in nasekljan čili, kateremu smo odstranili semena, v multipraktiku zmešamo s ščepom soli in drugimi začimbami, da dobimo pasto. Marinado vtremo v piščanca in ga pustimo stati v hladilniku vsaj 2 uri, lahko tudi čez noč.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Piščanca položimo v pekač in pečemo 35 minut. Žar zelo vroče segrejemo in pod njim pečemo meso, da se koža hrustljavo zapeče. Vsake nekaj minut ga obrnemo in pečemo približno 20 minut, da je z vseh strani rjavo zapečen. Posipamo ga s koriandrovimi vejicami in postrežemo s solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.