Indijski mariniran piščanec iz Kerale
Indijski mariniran piščanec iz Kerale
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2015
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 15 min + mariniranje
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlička kurkume v prahu
- 2 žlički koriandrovih semen
- 1 žlička gorčičnih semen
- 1 žlica mletega kumina
- 1 žlička mletega grškega sena
- ½ žličke semen črnega popra
- sok 2 limon
- 5 strokov česna
- 100 g ingverja
- 2,5 dl kokosovega mleka
- 2 rdeča čilija
- 8 kosov piščanca s kostjo in kožo ali 1 cel razkosan piščanec
- sol
- nekaj koriandrovih vejic
Priprava
Vse začimbe stresemo v suho ponev in jih popražimo ter nato s tolkačem v možnarju zdrobimo v prah. Limonov sok, strt česen, nariban ingver, kokosovo mleko in nasekljan čili, kateremu smo odstranili semena, v multipraktiku zmešamo s ščepom soli in drugimi začimbami, da dobimo pasto. Marinado vtremo v piščanca in ga pustimo stati v hladilniku vsaj 2 uri, lahko tudi čez noč.
Pečico segrejemo na 220 °C. Piščanca položimo v pekač in pečemo 35 minut. Žar zelo vroče segrejemo in pod njim pečemo meso, da se koža hrustljavo zapeče. Vsake nekaj minut ga obrnemo in pečemo približno 20 minut, da je z vseh strani rjavo zapečen. Posipamo ga s koriandrovimi vejicami in postrežemo s solato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.