Hrustljava solata z mocarelo
Pisana solata s kumaro, posušenim paradižnikom, papriko, mocarelo in bučnimi semeni
Hrustljava solata z mocarelo
Pisana solata s kumaro, posušenim paradižnikom, papriko, mocarelo in bučnimi semeni
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2015
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 100 g motovilca ali mladih špinačnih listov (lahko tudi mešanica obojega)
- ½ kumare
- 100 g posušenih paradižnikov, vloženih v olju
- 1 žlica olja iz kozarca s paradižniki
- 1 rumena paprika
- 125 g mocarele
- 2 žlički bučnih semen
- 2 žlički balzamičnega kisa
- sol
- poper
Priprava
Kumaro z lupilnikom za zelenjavo narežemo na tanke trakove. Papriki odstranimo pecelj in semena in jo narežemo na ozke trakove. Motovilec ali špinačne liste, kumaro, paradižnik in papriko damo v večjo skledo in premešamo. Solato razdelimo na dva krožnika.
Mocarelo narežemo na rezine in jo enakomerno razdelimo po solati na krožnikih, nato solato posipamo še z bučnimi semeni, pokapamo z balzamičnim kisom in oljem iz kozarca s paradižniki, solimo in popramo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.