Sestavine

  • 200 g bulgurja
  • 150 g zamrznjenih izluščenih sojinih zrn (edamame)
  • 2 papriki
  • 150 g redkvic
  • 75 g celih blanširanih mandljev
  • prgišče drobno sesekljane mete
  • prgišče drobno sesekljanega peteršilja
  • 2 pomaranči
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in poper

Priprava

1.

Bulgur skuhamo po navodilih na ovitku, ga odcedimo in stresemo v veliko servirno skledo, kjer naj se ohladi. Medtem stresemo sojina zrna v skledico, jih prelijemo z vrelo vodo, počakamo minuto, nato jih odcedimo. Papriki prečno narežemo na rezine in jima odstranimo semena. Redkvice narežemo na tanke rezine. Stresemo jih k bulgurju skupaj s sojinimi zrni, papriko, mandlji, meto in peteršiljem.

2.

Olupimo eno pomarančo, pazljivo izrežemo krhlje iz kožice in jih dodamo solati. Sok druge pomaranče stisnemo v kozarček od marmelade, prilijemo olje, dodamo sol in po želji poper ter krepko pretresemo, da nastane emulzija. Prelijemo po solati, dobro premešamo in ponudimo.

edamame

Sojina zrna lahko nadomestimo z mladim grahom ali bobom.

4