Sestavine

  • 4 hruške (viljamovke)
  • 100 g čebule
  • 1 žlica masla
  • 300 g jetrne klobase
  • 2 stroka česna
  • ščepec majarona
  • sol
  • poper
  • 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
  • 1,5 dl soka rdeče pese
  • 5 žlic jabolčnega kisa
  • 20 g kristalnega sladkorja
  • 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras

Priprava

1.

Hruške operemo, olupimo ter odstranimo peclje in peščišča, sadno meso pa narežemo na koščke. Hruške v pokriti kozici do mehkega zdušimo, nato pa z vilicami delno zmečkamo.

2.

Čebulo narežemo na drobne kocke. V primerni ponvi jo na maslu skupaj z narezano jetrno klobaso dobro prepražimo. Česen olupimo, drobno narežemo in dodamo v ponev. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in majaronom.

3.

Rezine toasta opečemo v vroči pečici do zlato rumene barve, nato pa iz pravokotnih izrežemo okrogle rezine.

4.

Rezino toasta položimo v ustrezen kovinski obroč, na toast nadevamo plast mase z jetrno klobaso, nato pa plast hruškove mase.

5.

Sok rdeče pese pomešamo z jabolčnim kisom in kristalnim sladkorjem ter povremo v sirup.

6.

Tortice damo za 10 minut v pečico in jih pri 150 °C močno segrejemo, potem pa položimo na krožnike in odstranimo obroč. Okrasimo s pripravljenim sirupom in rdečo peso ter sveže naribanim hrenom in ponudimo.

9