Sestavine

  • 1 zavitek listnatega testa

nadev

  • 300 g brusnic
  • 400 g hrušk
  • sok 1 limone
  • 150 g sladkornih drobtin
  • 150 g naribanih mandljev
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 1 jajce za premaz

Priprava

1.

Brusnice preberemo, operemo in dobro odcedimo. Hruške olupimo in po dolgem razrežemo na četrtine. Peclje in peščišča odstranimo, hruškovo meso pa narežemo na majhne koščke in pokapamo z limonovim sokom. V skledi zmešamo vse sestavine za nadev in pustimo približno eno uro, da se prepojijo.

2.

Listnato testo razvaljamo na delovni površini. Ob daljši stranici testa odrežemo dva ozka trakova in ju prihranimo za okrasitev zavitka. Vzdolžno po sredini razvaljanega testa razporedimo nadev. Testo preganemo čez nadev in zavitek položimo z robom navzdol na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Poljubno ga okrasimo s testenima trakovoma, namažemo s stepenim jajcem in pečemo v prej segreti pečici pri 180 °C slabe pol ure.

27