Sestavine

  • 1 bržolni steak (ribeye), pribl. 300 g
  • sol
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 2 zeleni papriki
  • 4 štručke za hotdoge
  • 60 g dimljenega čedarja (ali drugega sira)
  • gorčica
  • 2 žlici hrustljavo ocvrte čebule

Priprava

1.

Steak solimo in ga v ponvi na vročem olju skupaj z natrtimi, a celimi stroki česna pečemo 4 do 5 minut na vsaki strani, da je medium-rare. Prenesemo ga na desko, kjer naj malo počiva, česen pa zavržemo.

2.

Papriko očistimo, narežemo na trakove in damo v ponev, po potrebi dodamo še malo olja. Solimo in pražimo 3 do 4 minute.

3.

Vključimo žar v pečici. Steak narežemo na tanke rezine. Vsako štručko prerežemo in nadevamo s četrtino mesa, paprike in sira, narezanega na rezine. Hotdoge položimo pod žar za 2 do 3 minute, nato jih začinimo z gorčico in posujemo s hrustljavo čebulo.

2