Sestavine

  • 200 g surovih kraljevih kozic
  • 2 žlici začimbne mešanice za fajite
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
  • 2 limeti (1 za sok in 1 narezana na krhlje, ko postrežemo)
  • prgišče koriandrovih lističev
  • sol
  • 1⁄2 čilija jalapeño (po želji mu odstranimo semena)
  • 4 štručke za hotdoge
  • 1⁄2 manga

Priprava

1.

Kozice pomešamo z začimbno mešanico za fajite in oljem. Fižol odcedimo in oplaknemo, nato ga zmešamo s sokom 1 limete, polovico koriandra in dobrim ščepom soli. Čili drobno nasekljamo (po želji mu prej odstranimo semena), nato ga v skledici zmešamo z majonezo.

2.

Kozice popečemo v ponvi te toliko, da se rožnato obarvajo, nato jih vzamemo iz ponve in prihranimo.

3.

Mango olupimo in narežemo na tanke rezine. Štručke prerežemo in jih nadevamo s fižolom, nato pa z mangom. Obložimo s kozicami, pokapamo z majonezo, posujemo s preostalim koriandrom in postrežemo s krhlji limete.

2