Sestavine

  • 500 g tortelinov s skuto in špinačo
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica moke
  • 5 dl mleka
  • 1 žlica pesta
  • 100 g dimljenega lososa
  • sol
  • poper
  • 1 žlička masla za pekač
  • 50 g mocarele
  • 20 g parmezana

Priprava

1.

Testenine kuhamo v slanem kropu 3 minute in jih odcedimo.

2.

Za bešamel na maslu prepražimo moko, zalijemo z mlekom in zavremo, da dobimo gosto omako. Dodamo pesto, solimo in popramo. V omako  natrgamo dimljenega lososa in premešamo. Dodamo še torteline in premešamo, da se omaka lepo prime na testenine.

3.

Testenine preložimo v namaščen pekač, povrh natrgamo mocarelo in posujemo z naribanim parmezanom.

4.

Gratiniramo 20 minut v pečici pod žarom, segretim na 200 ˚C.

2