
Sestavine
- 2 dl kokošje jušne osnove
- 3 dl polnomastne smetane
- 3 kg srednje velikega krompirja
- 2 srednje veliki bučki
- 2 lovorova lista
- 3 stroki česna
- 1 bela čebula
- 1 večja vejica timijana
- 1 žlica masla
- 1 žlica oljčnega olja
Preberite tudi

Zakaj je treba pravočasno odpovedati rezervacijo v gostilni
Gostje, ki rezervirajo, a ne pridejo, predstavljajo velik izziv v gostinstvu – to ni le nevšečnost, temveč tudi vprašanje spoštovanja gostinca in hrane.

Kuhanje v škrniclju: nežna tehnika, ki da veliko okusa
Kuhanje v škrniclju iz peki papirja je preprosta, a izjemno učinkovita (in zdrava) tehnika kuhanja.

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.
Sestavine
- 2 dl kokošje jušne osnove
- 3 dl polnomastne smetane
- 3 kg srednje velikega krompirja
- 2 srednje veliki bučki
- 2 lovorova lista
- 3 stroki česna
- 1 bela čebula
- 1 večja vejica timijana
- 1 žlica masla
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Česen in čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Bučki operemo in narežemo na tanke kolobarje. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kolobarje.
V večji ponvi segrejemo oljčno olje in popražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo kokošjo jušno osnovo, smetano, lovorova lista in česen. Pustimo, da zavre, in kuhamo še 2 do 3 minute. Odstavimo z ognja ter začinimo s soljo in poprom.
Globoko ognjevarno posodo namažemo z maslom in vanj izmenjaje polagamo plast krompirja in plast bučk, vsako plast pa potresemo z malo soli, popra in timijanovih lističev. Ko porabimo ves krompir in bučke, jed previdno zalijemo s smetanovo mešanico, prekrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici 30 minut, nato odstranimo folijo in odkrito pečemo še 10 minut.