
Sestavine
- 100 g svežega graha
- 1 kepa bivolje mocarele (125 g)
- 4 rezine pršuta
- vinegretski preliv
- sok 1/2 pomaranče
- 1 žlica oljčnega olja
- majhen šopek mete
- sol
- poper
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 100 g svežega graha
- 1 kepa bivolje mocarele (125 g)
- 4 rezine pršuta
- vinegretski preliv
- sok 1/2 pomaranče
- 1 žlica oljčnega olja
- majhen šopek mete
- sol
- poper
Postopek
Segrejemo ponev in na njej brez maščobe hrustljavo popečemo rezine pršuta. Preložimo jih na kuhinjski papir in pustimo, da se ohladijo. Natrgamo jih na večje kose in prihranimo. Tudi mocarelo natrgamo na večje kose.
Grah kuhamo v osoljeni vodi 2 minuti oziroma tako dolgo, da se zmehča. Medtem pripravimo vinegretski preliv z meto. Liste mete drobno sesekljamo; nekaj lističev pustimo celih za okras. Pomarančni sok zmešamo z oljem, solimo, popramo in vmešamo še sesekljano meto. Ko je grah kuhan, ga odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. Osušimo ga s kuhinjskim papirjem.
Mocarelo razdelimo na dva krožnika, po njej raztresemo grah in na vrh položimo rezine pršuta. Po vrhu in okrog pokapljamo vinegretski preliv, solato okrasimo z lističi mete in ponudimo.