Sestavine

  • majhen šopek koriandra (lističe in stebla ločimo)
  • 1 žlička ostrigine ali ribje omake
  • 1 žlička sojine omake
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 250 g govejega fileja (steak)
  • velika pest mešanih zelišč (meta, koriander in tajska bazilika), ko postrežemo

pomaka

  • ½ čebule
  • 1 rdeč čili
  • sok 2 limet
  • 2 žlici ribje omake
  • sladka čilijeva omaka (po želji)

Priprava

1.

Koriandrova stebla drobno sesekljamo in jih zmešamo z ostrigino (ali ribjo) in sojino omako. Malce solimo, nato damo v vrečko za zamrzovanje skupaj s steakom. Marinado vtremo v meso, nato damo v hladilnik za najmanj 1 uro in največ 3 ure.

2.

Za pomako drobno sesekljamo čebulo in čili, sesekljamo tudi koriandrove lističe. Vse sestavine za pomako damo v skledico in dodamo sesekljan koriander. Pokusimo – če želimo slajšo, dodamo malo sladke čilijeve omake; če bi raje bolj slano, dodamo še malo ribje omake.

3.

Na visoki temperaturi segrejemo ponev in v njej pečemo steak 2 do 3 minute na vsaki strani, odvisno od tega, kako pečen nam je všeč. Pustimo ga počivati 5 do 10 minut, nato ga narežemo na rezine in ponudimo na zeliščni posteljici s pomako ob strani.

4