Genovski pesto

Enostaven pesto, ki se prileže in izpopolni skoraj vsako jed.

Genovski pesto

Enostaven pesto, ki se prileže in izpopolni skoraj vsako jed.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 2,5 dl
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 50 g pinjol
  • 80 g bazilike
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • sol

Preberite tudi

Sestavine

  • 50 g pinjol
  • 80 g bazilike
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • sol

Postopek

1

Na šibkem ognju segrejemo ponvico in v njej popražimo pinjole, da se zlato obarvajo, medtem ponvico občasno pretresemo. Pinjole stresemo v multipraktik ter dodamo baziliko, parmezan, oljčno olje in česen. Zmeljemo v pesto in solimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.