Sestavine

  • ½ bele bagete brez skorje
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici šerijevega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 kg podolgovatih paradižnikov (san marzano)
  • 1 dl ekstra deviškega olja
  • 1 majhna rdeča čebula
  • ½ kumare
  • ½ rdeče paprike
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Bageto za minuto namočimo v vodi, nato jo ožmemo in tekočino zavržemo. Olupimo česen, paradižnike narežemo na četrtine, čebulo in kumaro nasekljamo, papriki pa najprej odstranimo semena, nato jo prav tako nasekljamo.

2.

V multipraktiku z mešamo kruh, česen, kis, sladkor in polovico paradižnika, da dobimo skoraj gladko maso. Dodamo preostale paradižnike in ponovno miksamo, dokler ne dobimo gladke juhe.

3.

V delujoči multipraktik počasi prilivamo olje. Začinimo s soljo in poprom, nato juho prelijemo v vrč, pokrijemo in hladimo vsaj 3 ure. Juho postrežemo v kozarcih in ji dodamo nasekljano rdečo čebulo, kumaro in rdečo papriko.

21