Sestavine

  • 300 g najmanj en dan starih žemelj
  • 20 g olja
  • 20 g drobno narezane šalotke
  • 50 g na kocke narezanega pora
  • 50 g drobno naribanega korenčka
  • nasekljan peteršilj
  • osmukan timijan
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 jajci
  • 120 g v vinu namočenih rozin
  • 40 g ostre moke
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek
  • 80 g tanko narezane pancete
  • oljčno olje
  • šparglji in majonezna omaka

Priprava

1.

Žemlje narežemo na kocke. Dodamo jajca in sladko smetano in premešamo. Pustimo, da se prepoji. Posebej na olju na rahlo prepražimo šalotko, por in korenček in stresemo h kruhu. Solimo, popramo, dodamo peteršilj, timijan, muškatni orešek in rozine, moko in vse skupaj rahlo premešamo.

2.

Iz mase oblikujemo za palec velike svaljke, jih povaljamo v moki in skuhamo. Kuhane svaljke (vsakega posebej) zavijemo v rezino pancete in popečemo na oljčnem olju.

3.

Fuje postrežemo s kuhanimi šparglji in doma narejeno majonezno omako, ki jo obogatimo s sladko smetano in gorčičnimi semeni.

17