Feta, marinirana v olju s timijanom in čilijem
S polsuhimi paradižniki, artičokami in feto
Feta, marinirana v olju s timijanom in čilijem
S polsuhimi paradižniki, artičokami in feto
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2013
ČAS PRIPRAVE: 10 min + mariniranje
KOLIČINA: za 6–8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 dl oljčnega olja
- 2 žlici svežih timijanovih lističev
- 4 stroki česna
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 150 g polsuhih paradižnikov v oljčnem olju
- 200 g artičokinih srčkov v olju
- 400 g sira feta
- 80 g črnih oliv
- mleti črni poper
- vejice timijana za posip
Priprava
Česen olupimo in narežemo na rezinice. Oljčno olje in timijan damo v skledo in zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo česen, čili in veliko črnega popra (vendar nič soli). Lahko dodamo tudi nekaj olja od paradižnikov ali artičok.
Vsak kos fete razrežemo na 4 (ali 6) kosov in jih razporedimo skupaj s paradižnikom, artičokami in olivami v primerno skledo (ali v posodo za piknik), sestavine prelijemo z zeliščnim oljem, dodamo nekaj vejic timijana in pustimo čez noč v hladilniku, da se marinirajo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.