Fazanja pašteta
Fazanja pašteta
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2010
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
KOLIČINA: približno 1 kg paštete
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 600 g fazanjega mesa (od beder)
- 200 g manga, olupljenega in narezanega na kockice
- 5 žlic portskega vina
- 2 žlici konjaka
- 5 žlic desertnega vina (madeira)
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 žlička soli
- 10 brinovih jagod
- 5 zrn pimenta
- 1 limona
- 1 vejica timijana
- 300 g neprekajene slanine
- poper
- lovorovi listi in poprova zrna za okras
Priprava
Meso narežemo na centimeter velike kocke. V skledi zmešamo sladkor in sol z alkoholnimi napitki. V možnarju zdrobimo brinove jagode in pimentova zrna. Limonovo lupinico naribamo in osmukamo lističe timijana. Vse te sestavine dodamo k mesu. Dodamo še na kocke narezano slanino, zmešamo, damo za pol ure na hladno, potem pa mesno maso fino zmeljemo z mesoreznico. Primešamo kockice manga ter maso začinimo s soljo in poprom.
Kozarce splaknemo z vročo vodo, jih osušimo in napolnimo s fazanjo pašteto. Površino dobro potlačimo, da iztisnemo ves zrak. Okrasimo z zelišči in kozarce zapremo. Poširamo v vodni kopeli pri 100 °C približno uro in pol.
Ohlajeno pašteto pustimo počivati 2 do 3 dni; pred uporabo jo v kozarcu dobro zmešamo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.