Sestavine

  • po 120 g črnega in belega grozdja (brez koščic)
  • 4 žlice belega vina
  • 4 žlice rdečega vina
  • 2 žlički sladkorja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • list želatine
  • 2 vafljevi rolici za okras

Priprava

1.

Grozdje operemo, odstranimo peclje, jagode pa razpolovimo. Po eno črno in belo grozdno jagodo olupimo in prihranimo za okras sladice.

2.

Pripravimo dve kozici. V eni skuhamo do mehkega belo grozdje v belem vinu, v drugi pa črno grozdje v rdečem vinu. Tako belo kot črno grozdje posladkamo z žličko sladkorja. Kuhano grozdje ločeno pretlačimo skozi gosto sito, nato pa damo na hladno.

3.

Želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano čvrsto stepemo. Polovično količino stepene smetane vmešamo v belo grozdno kašo, preostalo smetano pa v črno kašo. Želatino dobro ožmemo in raztopimo v topli vodni kopeli. V vsako kremo vmešamo po polovico raztopljene želatine. Vsako kremo damo v svojo brizgalno vrečko, nato pa kremi izmenično v plasteh nabrizgamo v ohlajena kozarca. Sladico okrasimo z grozdno jagodo in vafljevo rolico.

2