Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!
Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2012
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 450 g rdečega zelja
- 150 g olupljenega jabolka brez peščišča
- 25 g masla
- 1 žlica sladkorja
- sol
- 100 g sesekljane čebule
- 1 strt strok česna
- 2 žlici mošta ali vinskega kisa
- ½ narezane pomaranče
- sok 1 cele pomaranče
- 6 strtih brinovih jagod
- 4 nageljnove žbice (klinčki)
- ščepec mletega ingverja
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 150 g vloženih brusnic (ali brusničnega džema)
Priprava
Rdeče zelje narežemo na majhne ploščice, očiščeno jabolko narežemo na koščke. Na maslu svetlo karameliziramo sladkor, dodamo sesekljano čebulo, narezano jabolko in narezano zelje.
Pražimo nekaj minut, nato dodamo vse preostale sestavine, razen brusnic, in pokrito dušimo približno 30 minut. Občasno premešamo in po potrebi dolivamo vodo. Ko je zelje mehko, še malo začinimo, primešamo brusnice in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.