
Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!
Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!

Sestavine
- 450 g rdečega zelja
- 150 g olupljenega jabolka brez peščišča
- 25 g masla
- 1 žlica sladkorja
- sol
- 100 g sesekljane čebule
- 1 strt strok česna
- 2 žlici mošta ali vinskega kisa
- ½ narezane pomaranče
- sok 1 cele pomaranče
- 6 strtih brinovih jagod
- 4 nageljnove žbice (klinčki)
- ščepec mletega ingverja
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 150 g vloženih brusnic (ali brusničnega džema)
Preberite tudi

Preprosti recepti z ostanki šunke, jajc in hrena
Za veliko noč se v naših krajih tradicionalno spodobi, da je miza res bogato obložena ter da je vsega dovolj še za obiske.

Je obarvan beljak pirhov užiten?
Preverimo, kdaj in zakaj je potrebno beljak obrezati in kakšnih pirhov raje ne uživajte.

Imate še veliko pirhov? Uporabite jih v teh slastnih receptih
Vam je po veliki noči ostalo veliko pirhov? Odkrijte ideje za raznolika nadevana jajca, jajčne namaze in sestavljene solate.
Sestavine
- 450 g rdečega zelja
- 150 g olupljenega jabolka brez peščišča
- 25 g masla
- 1 žlica sladkorja
- sol
- 100 g sesekljane čebule
- 1 strt strok česna
- 2 žlici mošta ali vinskega kisa
- ½ narezane pomaranče
- sok 1 cele pomaranče
- 6 strtih brinovih jagod
- 4 nageljnove žbice (klinčki)
- ščepec mletega ingverja
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 150 g vloženih brusnic (ali brusničnega džema)
Postopek
Rdeče zelje narežemo na majhne ploščice, očiščeno jabolko narežemo na koščke. Na maslu svetlo karameliziramo sladkor, dodamo sesekljano čebulo, narezano jabolko in narezano zelje.
Pražimo nekaj minut, nato dodamo vse preostale sestavine, razen brusnic, in pokrito dušimo približno 30 minut. Občasno premešamo in po potrebi dolivamo vodo. Ko je zelje mehko, še malo začinimo, primešamo brusnice in ponudimo.