Dušeno rdeče zelje

Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino

Dušeno rdeče zelje

Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 glava rdečega zelja (pribl. 1 kg)
  • 1 manjša čebula
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička ostre moke
  • 1 noževa konica kumine
  • 1 dl cvička
  • sol
  • 1 žlica olja

Preberite tudi

Ohlajanje-kruha_558x620_acf_cropped

Ohlajanje kruha

V: V receptih za kruh včasih zasledim, da je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi. Verjetno za to obstaja dober razlog – ali pa lahko kruh pustim, da se ohladi kar na pekaču?

šarkelj.jpg

3 praznične sladice za vse okuse

V prihodnjih dneh bo v naših domovih dišalo po prazničnih dobrotah. Če nimate idej, kaj bi poleg potice in piškotov pripravili za velikonočno pogostitev, vam v nadaljevanju ponujamo recepte za tri sladice, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili.

Sestavine

  • 1 glava rdečega zelja (pribl. 1 kg)
  • 1 manjša čebula
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička ostre moke
  • 1 noževa konica kumine
  • 1 dl cvička
  • sol
  • 1 žlica olja

Postopek

1

Zeljno glavo razrežemo na četrtine, odstranimo kocen in narežemo na rezance. Zelje solimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.

2

V nizki kozici segrejemo žlico olja, dodamo sladkor, sesekljano čebulo in čebulo zarumenimo. Dodamo zelje in ga med mešanjem počasi dušimo dobre pol ure. Nato dodamo moko in kumino, dobro premešamo, prilijemo 1 dl cvička in dušimo še 15 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.