Domači mlinci

Za martinovo pojedino

Domači mlinci

Za martinovo pojedino

Čas priprave 1 h + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 500 g gladke moke
  • 3 jajca
  • 1 žlička soli
  • voda po potrebi

Preberite tudi

Ohlajanje-kruha_558x620_acf_cropped

Ohlajanje kruha

V: V receptih za kruh včasih zasledim, da je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi. Verjetno za to obstaja dober razlog – ali pa lahko kruh pustim, da se ohladi kar na pekaču?

Sestavine

  • 500 g gladke moke
  • 3 jajca
  • 1 žlička soli
  • voda po potrebi

Postopek

1

Iz sestavin umesimo gladko testo in ga pustimo počivati 10 minut. Nato ga razrežemo na šest enakih delov. Vsak del testa razvaljamo na velikost pekača, približno 2 do 3 mm debelo.

2

Pečico segrejemo na 180 °C in vsak kos razvaljanega testa položimo na zelo vroč pekač. Prestavimo ga v pečico in pečemo toliko časa, da se zlato rumeno obarva. Nato mlince zdrobimo, stresemo v kozico vrele soljene vode (približno 4 l) in pustimo stati 5 minut, da se zmehčajo. Stresemo jih na cedilo, da se dobro odcedijo, in zabelimo s sokom, ki je nastal pri peki račke. Mlince dobro premešamo in po potrebi še malo dosolimo.

Nasvet

Mlinci se kajpak najbolj priležejo k martinovi rački!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.