Domača čilijeva omaka za žar
Pripravite domačo omako za žar, ki bo ravno prav pikantna
Domača čilijeva omaka za žar
Pripravite domačo omako za žar, ki bo ravno prav pikantna
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2015
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: 4 dl
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- ½ majhne čebule
- 2 stroka česna
- 1 dl jabolčnega kisa
- 85 g mehkega rjavega sladkorja
- 1,5 žličke gorčice v prahu
- 1,5 žličke dimljene mlete paprike
- 1,5 žličke soli
- 2 žlički ostrega čilija v prahu
- 1 žlica worcestrske omake
- 2 žlički paste iz čilijev
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica tekočega dima (po želji)
- 3,5 dl pasiranega paradižnika
- 0,75 dl črne melase
Priprava
V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo drobno sesekljano čebulo in sesekljan česen ter pražimo 5 minut oziroma tako dolgo, da se vse zmehča. Dodamo preostale sestavine, zavremo, temperaturo znižamo, da le še nežno vre, in kuhamo 15 minut. Pustimo, da se ohladi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.