
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- ½ majhne čebule
- 2 stroka česna
- 1 dl jabolčnega kisa
- 85 g mehkega rjavega sladkorja
- 1,5 žličke gorčice v prahu
- 1,5 žličke dimljene mlete paprike
- 1,5 žličke soli
- 2 žlički ostrega čilija v prahu
- 1 žlica worcestrske omake
- 2 žlički paste iz čilijev
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica tekočega dima (po želji)
- 3,5 dl pasiranega paradižnika
- 0,75 dl črne melase
Preberite tudi

Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow BBQ način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- ½ majhne čebule
- 2 stroka česna
- 1 dl jabolčnega kisa
- 85 g mehkega rjavega sladkorja
- 1,5 žličke gorčice v prahu
- 1,5 žličke dimljene mlete paprike
- 1,5 žličke soli
- 2 žlički ostrega čilija v prahu
- 1 žlica worcestrske omake
- 2 žlički paste iz čilijev
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica tekočega dima (po želji)
- 3,5 dl pasiranega paradižnika
- 0,75 dl črne melase
Postopek
1
V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo drobno sesekljano čebulo in sesekljan česen ter pražimo 5 minut oziroma tako dolgo, da se vse zmehča. Dodamo preostale sestavine, zavremo, temperaturo znižamo, da le še nežno vre, in kuhamo 15 minut. Pustimo, da se ohladi.