Sestavine

  • 25 g suhih jurčkov
  • 3 divjačinski zrezki po pribl. 200 g
  • 25 g masla
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 šalotka
  • 2 žlici suhega šerija
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 6 žlic sladke smetane
  • sol
  • poper
  • krompirjev pire za prilogo

Priprava

1.

Suhe gobe za 10 minut namočimo v 1 dl vroče vode, da se zmehčajo, nato jih odcedimo. Vodo prihranimo, gobe pa nasekljamo in damo na stran. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Zrezke začinimo z obilo popra in malo soli. V ponvi segrejemo olje in maslo, da se začne peniti, in zrezke pečemo 2 minuti na vsaki strani, če želimo srednje pečene, ali dlje časa, če želimo prepečene. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplo.

2.

V isti ponvi prepražimo šalotko, dodamo gobe in pražimo, da nekoliko porjavijo. Poškropimo jih s šerijem, nato dodamo tekočino, v kateri so se namakale gobe, balzamični kis in smetano ter kuhljamo, da dobimo gosto kremasto omako. Zrezke in sokove, ki so se izločili iz mesa, vrnemo v ponev, jih prelijemo z omako in postrežemo s krompirjevim pirejem.

21