
Sestavine
- 25 g suhih jurčkov
- 3 divjačinski zrezki po pribl. 200 g
- 25 g masla
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 šalotka
- 2 žlici suhega šerija
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 žlic sladke smetane
- sol
- poper
- krompirjev pire za prilogo
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 25 g suhih jurčkov
- 3 divjačinski zrezki po pribl. 200 g
- 25 g masla
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 šalotka
- 2 žlici suhega šerija
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 žlic sladke smetane
- sol
- poper
- krompirjev pire za prilogo
Postopek
Suhe gobe za 10 minut namočimo v 1 dl vroče vode, da se zmehčajo, nato jih odcedimo. Vodo prihranimo, gobe pa nasekljamo in damo na stran. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Zrezke začinimo z obilo popra in malo soli. V ponvi segrejemo olje in maslo, da se začne peniti, in zrezke pečemo 2 minuti na vsaki strani, če želimo srednje pečene, ali dlje časa, če želimo prepečene. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplo.
V isti ponvi prepražimo šalotko, dodamo gobe in pražimo, da nekoliko porjavijo. Poškropimo jih s šerijem, nato dodamo tekočino, v kateri so se namakale gobe, balzamični kis in smetano ter kuhljamo, da dobimo gosto kremasto omako. Zrezke in sokove, ki so se izločili iz mesa, vrnemo v ponev, jih prelijemo z omako in postrežemo s krompirjevim pirejem.