Sestavine

  • 280 g dimljene postrvi
  • 120 g špargljev
  • 80 g pšeničnega zdroba
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sok ½ limone
  • 40 g masla
  • sol
  • kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice

Priprava

1.

Šparglje olupimo in jih blanširamo v slanem kropu. Ohladimo jih in narežemo na kose. Narezane šparglje prelijemo z oljčnim oljem in pokapamo z limonovim sokom. Dodamo še narezano dimljeno postrv, premešamo in pustimo nekaj minut, da se vse skupaj marinira.

2.

Pšenični zdrob zakuhamo v vodi, ki smo ji dodali sol in maslo. Kuhanega ohladimo, mu dodamo oljčno olje in zmešamo, da dobimo mazavo strukturo.

3.

Na 4 postrežne krožnike razdelimo pšenični zdrob, nanj naložimo šparglje z dimljeno postrvjo in poljubno okrasimo z rdečim kaviarjem, krešo in trobenticami.

11