
Sestavine
- velik ječmenov ali polnozrnat prepečenec (paximadi)
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 1 paradižnik
- 1 rezina sira feta
- 1 žlička origana ali timijana
- zelene ali črne olive
- kapre po želji
- sol
- poper
Preberite tudi

Riž, ki je v resnici seme vodne trave
Divji riž, kljub imenu, ni pravi riž, temveč zrnje vodne trave, ki izvira iz Severne Amerike. Ima oreškasto aromo in lepo popestri solate.

Velikonočna čokoladna jajca v novih sladicah
Otroci za veliko noč dobijo veliko čokoladnih jajc in zajcev. Pogosto jih veliko ostane, zato prav pride nasvet, kako jih lahko uporabimo tudi pri peki.

Čokoladni ostružki: kako jih naredimo
Čokoladni ostružki so kot nalašč za krašenje tort. In narediti jih je preprosteje, kot si mislite! Preverite, kako - predstavljamo 2 načina.
Sestavine
- velik ječmenov ali polnozrnat prepečenec (paximadi)
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 1 paradižnik
- 1 rezina sira feta
- 1 žlička origana ali timijana
- zelene ali črne olive
- kapre po želji
- sol
- poper
Postopek
Prepečenec z obeh strani navlažimo z malo vode in eno stran premažemo z žlico oljčnega olja. Paradižnik narežemo na krhlje ali kocke, ki jih razporedimo po prepečencu, in pokapljamo s preostalim oljem. Po paradižniku nadrobimo feto in začinimo s soljo, poprom in origanom ali timijanom.