Cordon bleu
Najbolj znameniti nadevani zrezki – s šunko in sirom
Cordon bleu
Najbolj znameniti nadevani zrezki – s šunko in sirom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2013
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 svinjski (ali telečji) zrezki
- 4 debelejše rezine ementalca ali poljubnega poltrdega sira
- 4 rezine šunke
- jajce, moka in drobtine za paniranje
- sol
- sveže mleti poper
- olje ali kuhano maslo za cvrenje
- limona in krompirjeva solata za prilogo
Priprava
Zrezke previdno potolčemo tako, da dobimo štiri tanke plošče. Začinimo jih s soljo in poprom. Rezino sira ovijemo s šunko, položimo na zrezek, meso preganemo in robove dobro stisnemo. Postopek ponovimo še s preostalimi zrezki, nato pa jih paniramo.
V ponvi segrejemo olje ali kuhano maslo na 140 ºC. Nadevane zrezke na obeh straneh počasi ocvremo, nato pa dobro odcedimo na papirnatem prtiču. Cordon bleu ponudimo z limono in krompirjevo solato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.