Čokoladni piškoti s čilijem
Čokolada za vse ljubitelje nepričakovanih okusov.
Čokoladni piškoti s čilijem
Čokolada za vse ljubitelje nepričakovanih okusov.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2012
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: 40 piškotov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 100 g temne čokolade s čilijem
- 100 g bele čokolade
- 100 g temne čokolade
- 220 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- 170 g temnega sladkorja muskovado
- 2 žlički vaniljevega izvlečka ali arome
- 2 razžvrkljani jajci
- 300 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- 1,5 žličke kajenskega popra
- ščepec soli
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
Priprava
Vse tri vrste čokolade grobo nasekljamo. Maslo stepemo z obema vrstama sladkorja, nato pa postopoma vmešamo še vaniljev izvleček in jajca. V drugi skledi zmešamo presejano moko s kakavom, pecilnim praškom, ščepcem soli in kajenskim poprom. Mešanico suhih sestavin vmešamo v masleno mešanico in primešamo še čokoladne koščke.
Pečico segrejemo na 1 80 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj z žlico polagamo kupčke mase v velikosti oreha. Med njimi pustimo zadosti prostora, da se ne bi sprijeli, ko se pri peki razlezejo. Pečemo jih 10 do 12 minut, odvisno od tega, kako mehki naj bodo. Pečene ohlajamo kakšno minuto, preden jih odstranimo s pekača. Postrežemo z vaniljevim sladoledom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.