Sestavine

  • 12 dag mehke moke
  • 3 dag kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščep sode bikarbone
  • 1⁄4 žličke soli
  • 8,5 dag sesekljane mlečne čokolade
  • 8,5 dag rjavega sladkorja
  • 8,5 dag razpuščenega masla
  • 1 jajce
  • 10 žlic mleka
  • 3 žlice čvrstega jogurta
  • papirnate košarice in pekač za mafine

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, kakav, sol in sladkor zmešamo v veliki skledi.

2.

V drugi skledi zmešamo maslo, jajce, mleko in jogurt.

3.

Tekočo zmes zlijemo na mešanico moke in dodatkov. Dodamo naribano čokolado. Zmešamo, a ne preveč, da v testu ostane še nekaj grudic.

4.

Testo z žlico porazdelimo v papirnate košarice ali v pekač za mafine. Pečemo 20 minut, da mafini vzhajajo in postanejo čvrsti. Nato naj se 5 minut ohlajajo na pekaču, preden jih preložimo na rešetko, da se do konca ohladijo.

1