
Sestavine
- 500 g slaščičarske kreme (glej spodaj)
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
- 200 g temne čokolade
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
ko postrežemo
- čokoladna jajčka, nasekljani lešniki, liofilizirane maline ali drugi poljubni posipi
Preberite tudi

Preizkušeni velikonočni recepti začinjeni s tradicijo
Andraške gospodinje na veliko noč prisegajo na klasiko – šunka v testu, pletenice, potica in vaje kot nekoč: generalko jedi opravijo vnaprej.

BBQ učne urice pri Simonu
V Notranjih Goricah pri Simon's BBQ bo 22. aprila potekala mala šola dimljenja.

Kako hitro olupiti pirhe? Ocenjujemo uspešnost tehnik lupljenja
Odkrijte hitre in preproste trike, kako enostavno in hitro olupiti trdo kuhana jajca. Se strinjate z našo oceno uspešnosti?
Sestavine
- 500 g slaščičarske kreme (glej spodaj)
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
- 200 g temne čokolade
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
ko postrežemo
- čokoladna jajčka, nasekljani lešniki, liofilizirane maline ali drugi poljubni posipi
Postopek
Čokolado narežemo na koščke. Čokoladna jajčka stremo, nasekljane lešnike pa popražimo.
V skoraj vrelo slaščičarsko kremo vmešamo cimet, nato jo odstavimo z ognja, dodamo čokolado in mešamo, da se raztopi. Vmešamo še kislo smetano ali crème fraîche in kremo tesno prekrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, da se na površini ne naredi kožica. Postavimo jo v hladilnik, kjer naj se ohlaja 2 do 3 ure.
Ohlajeno kremo razporedimo v šest keramičnih modelčkov za narastke ali skodelic. Druge skledice posebej napolnimo s posipi, ki jih postrežemo ob čokoladnih kremicah, da si jih lahko vsak poljubno potrese po sladici.
Slaščičarska krema
Slaščičarska krema je ena od osnovnih krem v slaščičarstvu. Ker je res preprosta, jo po tem receptu zlahka pripravimo sami. Če pa se nam mudi, jo lahko nadomestimo z vaniljevim pudingom iz 1 vrečke praška in 5 dl mleka, ki ga pripravimo po navodilih na vrečki.