
Sestavine
biskvit
- 4 jajca
- 4 žlice moke
- 3 žlice kakava
crème brûlée
- 40 g kristalnega sladkorja
- vaniljin sladkor
- 5 rumenjakov
- 4 dl tekoče sladke smetane
- 10 g zmiksanih robidnic za premaz biskvita
čokoladna krema
- 230 g jedilne čokolade
- 5 dl sladke smetane
- 100 g robidnic
- 2 beljaka
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
biskvit
- 4 jajca
- 4 žlice moke
- 3 žlice kakava
crème brûlée
- 40 g kristalnega sladkorja
- vaniljin sladkor
- 5 rumenjakov
- 4 dl tekoče sladke smetane
- 10 g zmiksanih robidnic za premaz biskvita
čokoladna krema
- 230 g jedilne čokolade
- 5 dl sladke smetane
- 100 g robidnic
- 2 beljaka
Postopek
Pripravimo biskvit. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepemo s kristalnim sladkorjem, da dobimo gladko zmes. Beljake stepemo v sneg in dodamo vaniljin sladkor. Nato rumenjakom dodamo moko in kakav ter zmešamo. Ko je zmes pripravljena, na rahlo vmešamo sneg. Vse skupaj zlijemo v pekač, postavimo v pečico in pečemo 18 minut na 150 °C.
Za čokoladno kremo raztopimo jedilno čokolado v vodni kopeli, stepemo smetano, zmiksamo robidnice in stepemo dva beljaka. Nato v raztopljeno čokolado vmešamo stepena beljaka in robidnice, na koncu pa primešamo še stepeno sladko smetano.
Za crème brûlée stepemo 5 rumenjakov s kristalnim sladkorjem, da dobimo gladko maso. Dodamo tekočo sladko smetano in vaniljin sladkor in dobro premešamo. Zmes nalijemo v keramične modelčke premera 2 cm in v pečici v vodni kopeli pečemo 30 minut pri 145 °C.
Iz ohlajenega biskvita z obodcem premera 6 cm izrežemo osnove za tortice. Položimo jih v modelčke in obložimo z zmiksanimi robidnicami. Ohlajen crème brûlée vzamemo iz modelčkov in postavimo na sredo obloženega biskvita. Crème brûlée prelijemo s čokoladno kremo in vse skupaj postavimo v hladilnik za najmanj tri ure.
Tortico vzamemo iz modelčka in jo postavimo na krožnik. Pri dekoraciji uporabimo svojo domišljijo.