Sestavine

biskvit

  • 4 jajca
  • 40 g kristalnega sladkorja
  • 4 žlice moke
  • vaniljin sladkor
  • 3 žlice kakava

čokoladna krema

  • 230 g jedilne čokolade
  • 5 dl sladke smetane
  • 100 g robidnic
  • 2 beljaka

crème brûlée

  • 5 rumenjakov
  • 40 g kristalnega sladkorja
  • 4 dl tekoče sladke smetane
  • vaniljin sladkor
  • 10 g zmiksanih robidnic za premaz biskvita

Priprava

1.

Pripravimo biskvit. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepemo s kristalnim sladkorjem, da dobimo gladko zmes. Beljake stepemo v sneg in dodamo vaniljin sladkor. Nato rumenjakom dodamo moko in kakav ter zmešamo. Ko je zmes pripravljena, na rahlo vmešamo sneg. Vse skupaj zlijemo v pekač, postavimo v pečico in pečemo 18 minut na 150 °C.

2.

Za čokoladno kremo raztopimo jedilno čokolado v vodni kopeli, stepemo smetano, zmiksamo robidnice in stepemo dva beljaka. Nato v raztopljeno čokolado vmešamo stepena beljaka in robidnice, na koncu pa primešamo še stepeno sladko smetano.

3.

Za crème brûlée stepemo 5 rumenjakov s kristalnim sladkorjem, da dobimo gladko maso. Dodamo tekočo sladko smetano in vaniljin sladkor in dobro premešamo. Zmes nalijemo v keramične modelčke premera 2 cm in v pečici v vodni kopeli pečemo 30 minut pri 145 °C.

4.

Iz ohlajenega biskvita z obodcem premera 6 cm izrežemo osnove za tortice. Položimo jih v modelčke in obložimo z zmiksanimi robidnicami. Ohlajen crème brûlée vzamemo iz modelčkov in postavimo na sredo obloženega biskvita. Crème brûlée prelijemo s čokoladno kremo in vse skupaj postavimo v hladilnik za najmanj tri ure.

5.

Tortico vzamemo iz modelčka in jo postavimo na krožnik. Pri dekoraciji uporabimo svojo domišljijo.

17