Čokoladna juhica
Čokoladna juhica s pridihom kave in vinjaka bo popolna izbira za sivo popoldne
Čokoladna juhica
Čokoladna juhica s pridihom kave in vinjaka bo popolna izbira za sivo popoldne
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2015
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 200 g kakovostne temne čokolade
- 1 dl močne kave
- 4 žlice vinjaka (po želji)
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
Priprava
Smetano damo v kozico, pristavimo in pri srednji temperaturi nežno segrevamo, da zavre. Medtem s težkim nožem čokolado nasekljamo na koščke in skuhamo kavo.
Ko smetana komaj vre, ugasnemo štedilnik in vanjo stresemo sesekljano čokolado. Nežno mešamo, da dobimo popolnoma gladko mešanico, nato prilijemo kavo in po želji vinjak.
Pripravljeno čokoladno juhico razdelimo v štiri skledice in k vsaki postrežemo kepico vaniljevega sladoleda.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.