Čips iz sladkega krompirja
Nekoliko bolj zdrava različica čipsa, ki si ga lahko nesete s seboj v šolo ali službo kot prigrizek.
Čips iz sladkega krompirja
Nekoliko bolj zdrava različica čipsa, ki si ga lahko nesete s seboj v šolo ali službo kot prigrizek.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2017
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 1 najstnika
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- ¼ manjšega sladkega krompirja
- ½ žlice oljčnega olja
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir narežemo na tanke rezine. Pomešamo jih z oljčnim oljem in pečemo 15 do 20 minut, da se hrustljavo zapečejo. Pustimo, da se ohladijo.
Slastna malica
Čips se odlično poda k piščancu v solati s tortiljo, za posladek pa si lahko privoščite pokovko s čokoladnim prelivom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.