
Cimetove zvezdice
Diši po praznikih! Cimetove zvezdice ne smejo manjkati v nobeni škatli piškotov ...
Cimetove zvezdice
Diši po praznikih! Cimetove zvezdice ne smejo manjkati v nobeni škatli piškotov ...

Sestavine
- 2 beljaka iz velikih jajc
- 1 žlička limonovega soka
- naribana lupina 1 bio limone
- 200 g sladkorja v prahu
- 250 g mletih mandljev
- 2 žlički mletega cimeta
- sladkor v prahu za posip
Preberite tudi

Trije pomladni sadno-zelenjavni napitki, ki poživijo telo
Je bilo vsega preveč? Pripravite osvežilen smoothie s sadjem, zelenjavo in začimbami, ki je prijazen do telesa in pričara okus pomladi v kozarcu.

Ko pridejo obiski, presenetite s pogačo
Izbrali smo štiri zelo raznolike zanimive pogače, v katere lahko vključite tudi ostanek šunke, pirhov in hrena ter postrežete nekaj posebnega.

Recept Filipa Flisarja: pica s pohorsko šunko
Filipa Flisarja je v teh dneh težko ujeti. Ne, ni na snegu, temveč je z vsem srcem predan dejavnosti, ki se je je lotil po športni upokojitvi – slastni pohorski šunki.
Sestavine
- 2 beljaka iz velikih jajc
- 1 žlička limonovega soka
- naribana lupina 1 bio limone
- 200 g sladkorja v prahu
- 250 g mletih mandljev
- 2 žlički mletega cimeta
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C. En večji ali dva manjša pekača obložimo s papirjem za peko. Beljaka damo v veliko skledo in ju z električnim mešalnikom penasto zmešamo. Dodamo limonov sok in mešanico stepemo v mehak sneg.
Med stepanjem počasi dodajamo sladkor v prahu in maso stepemo v čvrst sneg. Četrtino beljakove mase damo na stran in jo prihranimo za okras. Mandlje, cimet in limonovo lupinico damo v skledo z beljakovo maso in vse premešamo, da dobimo čvrsto in malce lepljivo testo.
List papirja za peko posujemo s sladkorjem v prahu in nanj položimo testo, ki ga prav tako poprašimo s sladkorjem v prahu. Testo pokrijemo z drugim kosom papirja za peko in razvaljamo na debelino 0,5 cm (papir za peko pri valjanju uporabimo zato, ker je testo precej lepljivo). Odstranimo zgornjo plast papirja in s 5-centimetrskim modelčkom v obliki zvezdice iz testa izrežemo čim več piškotov, ki jih položimo na pripravljeni pekač.
Vsako zvezdico po vsej površini rahlo premažemo z malo prihranjene beljakove mase. Po potrebi ji dodamo nekaj kapljic vode, da jo bomo laže mazali. Pekač damo v pečico in zvezdice pečemo 12 do 15 minut, da se beljakov premaz strdi, vendar ne porjavi. Piškote ohladimo, nato jih lahko v zaprti posodi hranimo do dva tedna.