Čili z govedino in črnim fižolom ter avokadova solata
Preprosto in tako zelo okusno! Ob čiliju postrezite prilogo z avokadom in nežnimi listki mlade solate.
Čili z govedino in črnim fižolom ter avokadova solata
Preprosto in tako zelo okusno! Ob čiliju postrezite prilogo z avokadom in nežnimi listki mlade solate.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2014
ČAS PRIPRAVE: 55 min
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica mletega koriandra
- 2 žlici ostrega čilija v prahu
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 500 g mlete puste govedine
- 4 stroki česna, narezani na lističe
- 400 g sesekljanega paradižnika (iz pločevinke)
- 1 goveja jušna kocka
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 3 paprike, narezane na kocke
- šopek koriandra (stebla in listi, sesekljani in ločeni)
- 2 pločevinki črnega fižola (po 400 g)
solata
- 2 avokada
- 150 g mladih solatnih listov
- 1 rdeča čebula
- 350 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice vinskega kisa
- sol
- kuhan riž za prilogo
Priprava
Začimbe stresemo v veliko ponev in jih rahlo popražimo. Dodamo mleto meso in česen ter mešamo in pražimo, da se meso lepo rjavo zapeče. Prilijemo nasekljane paradižnike in pločevinko vode, dodamo zdrobljeno jušno kocko in premešamo. Nato primešamo še paradižnikovo mezgo, paprike in nasekljana koriandrova stebelca.
Ponev pokrijemo in kuhamo 15 minut. Vmešamo črni fižol skupaj s sokom in kuhamo še 10 minut, da se vse lepo zmehča.
Medtem pripravimo solato. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in meso narežemo na kocke. Čebulo olupimo, razpolovimo in tanko narežemo. V skodelici zmešamo olje s kisom in malo soli. Avokado, solatne liste, čebulo in razpolovljene češnjeve paradižnike zmešamo in prelijemo s pripravljenim prelivom.
Čili posujemo s sesekljanimi listi koriandra in postrežemo s pripravljeno solato in kuhanim rižem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.