
Čijin puding z jabolki in rozinami
Preprosteje ne gre. Preizkusite veganski recept za zdrav posladek.
Čijin puding z jabolki in rozinami
Preprosteje ne gre. Preizkusite veganski recept za zdrav posladek.

Sestavine
- 5 dl ovsenega napitka
- 100 g semen čija
- 2 žlički vaniljevega izvlečka
- 1 žlica javorovega ali agavinega sirupa
- 3 jabolka sladke, sočne, čvrste sorte
- 30 g rozin
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
Preberite tudi

Lovec na pice: najboljše na Hrvaškem
Na straneh Špizza lahko nenehno spremljate, katere so najboljše picerije na naših tleh. Kaj pa na sosednjem Hrvaškem?

Hren, kot ga še niste poskusili: ideje za praznične dni
Hrenu se godi krivica, ko nariban ostane v senci velikonočnih dobrot. Iz njega raje pripravite okusne omake, v solato pa dodajte mlado hrenovo listje.

S temi recepti bodo jajca navdušila na velikonočni mizi
Na kaj najprej pomislite, ko slišite velika noč? Na jajca, seveda! No, pirhe, ampak poglejmo, kaj odličnega še lahko naredimo iz jajc.
Sestavine
- 5 dl ovsenega napitka
- 100 g semen čija
- 2 žlički vaniljevega izvlečka
- 1 žlica javorovega ali agavinega sirupa
- 3 jabolka sladke, sočne, čvrste sorte
- 30 g rozin
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
Postopek
Ovseni napitek, semena čija, vaniljo in sirup damo v veliko skledo. Zmešamo, pokrijemo in postavimo v hladilnik za čez noč oziroma vsaj za 6 do 8 ur.
Jabolka olupimo in jim izrežemo peščišče, nato jih narežemo na koščke. Damo jih v srednje veliko kozico ter dodamo rozine, cimet in 3 žlice vode. Pristavimo na srednjo temperaturo, pokrijemo in nežno kuhamo 10 minut, da se jabolka zmehčajo. Kozico odstavimo in pustimo, da se sadje popolnoma ohladi.
Čijin puding vzamemo iz hladilnika. Dobro ga premešamo in razdelimo v štiri servirne kozarce, obložimo s sadjem in postrežemo.