Sestavine

testo

  • 250 g moke
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • sol
  • 2 žlici arašidovega olja

nadev

  • 1 kg češenj
  • 80 g masla
  • 80 g krušnih drobtin
  • 60 g sladkorja
  • cimet v prahu
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

Moko vsujemo v skledo, dodamo jajce, 2 žlici olja in ščep soli ter zamesimo testo; med mesenjem postopoma dodamo približno 0,8 dl vode, da dobimo gladko in precej mehko testo. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in na toplem pustimo počivati približno 1 uro.

2.

Medtem operemo in izkoščičimo češnje. V ponvi stopimo maslo in na njem popražimo drobtine.

3.

Testo na pomokani delovni površini čim tanjše razvaljamo. Obrnemo ga in ga spet razvaljamo, nato ga še razvlečemo z rokami, pri čemer pazimo, da se ne raztrga. Razgrnemo ga na čist prt, nato ga obložimo s popraženimi drobtinami in češnjami, posujemo s sladkorjem in cimetom. S pomočjo prta previdno zvijemo v zavitek.

4.

Zavitek prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko in ga premažemo z rumenjakom, ki smo ga razžvrkljali z 2 žlicama mleka. Postavimo v pečico, ogreto na 180 °C, in pečemo približno 30 minut. Pečen zavitek posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

2