
Čemaževo olje in čemaževo maslo
Čemaž- naravno zdravilo
Čemaževo olje in čemaževo maslo
Čemaž- naravno zdravilo

Sestavine
olje
- 30 čemaževih listov
- 4 dl oljčnega olja
maslo
- sol
- poper
- 20 čemaževih listov
- 250 g masla
Preberite tudi

Žana Vidmar je z nami delila dragocene družinske radosti
Simpatična in vedno nasmejana voditeljica Žana Vidmar prosti čas najraje preživlja z družino, zato se še toliko bolj veseli prihajajočih praznikov, ki bodo v njihovem domu kreativni, igrivi, sladki in predvsem polni smeha ter družinske povezanosti.

Dilema: ali damo šunko kuhati v hladno ali vrelo vodo?
Naj bo vaša velikonočna šunka letos popolna! Tu je preprost vodič za kuhanje šunke.

Kako dolgo kuhati jajca: preprosta formula, ki si jo boste zapomnili za vedno
Odkrivamo pravljično formulo za popolno mehko, srednje ali trdo kuhano jajce. Čas kuhanja si boste odslej zlahka zapomnili!
Sestavine
olje
- 30 čemaževih listov
- 4 dl oljčnega olja
maslo
- sol
- poper
- 20 čemaževih listov
- 250 g masla
Postopek
Čemaževo olje pripravimo tako, da liste operemo, osušimo in drobno narežemo. V možnarju jih zmečkamo v pasto. V tankem curku dolivamo olje in mešamo. Olje po okusu začinimo s soljo in poprom. Čemaževo olje je odlično za pripravo solat ali za mariniranje zelenjave.
Čemaževo maslo pripravimo tako, da čemaževe liste prav tako zmečkamo v možnarju. Maslo narežemo na drobne kocke, dodamo k zmečkanemu čemažu in vse skupaj na hitro zmešamo z ročnim mešalnikom; začinimo s soljo in poprom. Čemaževo maslo dobro tekne, če ga namažemo na črn kruh in zraven ponudimo še redkvice. Lahko ga pa postrežemo tudi k mesu z žara. V hladilniku ga lahko hranimo kar nekaj časa.