Čemaževi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira
Čemaževi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2012
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
vlivanci
- 250 g ostre moke
- 5 jajc
- sveži čemaževi listi (10 listov oz. po okusu)
- sol
- 30 g masla
- olje
- 1 kranjska klobasa
- oblanci trdega kozjega sira
- rumenjak trdo kuhanega jajca
Priprava
Oprane in osušene čemaževe liste drobno nasekljamo. Jajca stepemo in med žvrkljanjem postopoma dodajamo moko, da dobimo gosto, a še tekoče testo. Dodamo še drobno nasekljane čemaževe liste in sol. Če je potrebno, dodamo še moko in premešamo. Pustimo, da testo nekaj časa počiva.
Testo damo v dresirno vrečko z majhno odprtino in v vrelo slano vodo nabrizgamo vlivance. Počasi naj vrejo 3 do 5 minut. Kuhane vlivance odcedimo, oplaknemo s hladno vodo in jih stresemo na ogreto maslo. Narahlo premešamo.
Kranjsko klobaso narežemo na kolute in jih opečemo na segretem olju. V segrete globoke krožnike porazdelimo čemaževe vlivance, dodamo opečene kolute kranjske klobase in oblance trdega kozjega sira. Okrasimo z majhnimi svežimi čemaževimi listi in potresemo z drobljenci kuhanega rumenjaka.
Napotek
Krožnik bo še bolj dekorativen, če naredite dvobarvne vlivance. Čemaž vmešajte v del testa, drugi del testa pa naj bo rumen.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.