Caciki
Grška kumarična solata
Caciki
Grška kumarična solata
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2013
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 velika kumara
- 3 dl grškega jogurta
- 2 stroka česna
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- sol
- poper
- 5 žlic kopra (ponekod koper nadomestijo z meto)
Priprava
Olupljeno kumaro narežemo na tanke paličice, posolimo in pustimo eno uro, da izgubijo odvečno tekočino.
Česen drobno sesekljamo in ga primešamo jogurtu. Dodamo olje, limonov sok in poper, premešamo in ohladimo v hladilniku.
Kumare z rokami stisnemo, da kumarični sok odteče. Jogurtovo zmes dobro premešamo, dodamo odcejene kumare, primešamo še koper in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.