
Sestavine
- 1 velika kumara
- 3 dl grškega jogurta
- 2 stroka česna
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- sol
- poper
- 5 žlic kopra (ponekod koper nadomestijo z meto)
Preberite tudi

Prihaja velika noč: shranite čebulne olupke
Odštevamo do velike noči! Za naravno barvanje pirhov začnite že danes zbirati čebulne olupke – zbrali smo recepte, kjer porabite res veliko čebule.

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice
Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Riž, ki je v resnici seme vodne trave
Divji riž, kljub imenu, ni pravi riž, temveč zrnje vodne trave, ki izvira iz Severne Amerike. Ima oreškasto aromo in lepo popestri solate.
Sestavine
- 1 velika kumara
- 3 dl grškega jogurta
- 2 stroka česna
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- sol
- poper
- 5 žlic kopra (ponekod koper nadomestijo z meto)
Postopek
Olupljeno kumaro narežemo na tanke paličice, posolimo in pustimo eno uro, da izgubijo odvečno tekočino.
Česen drobno sesekljamo in ga primešamo jogurtu. Dodamo olje, limonov sok in poper, premešamo in ohladimo v hladilniku.
Kumare z rokami stisnemo, da kumarični sok odteče. Jogurtovo zmes dobro premešamo, dodamo odcejene kumare, primešamo še koper in ponudimo.