Sestavine

  • 2 krogli burrate
  • lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža
  • ekstra deviško oljčno olje
  • pest rukole
  • 1 žlica balzamičnega kisa

granola

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlici bučnih semen
  • 50 g lešnikov brez kožic
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
  • 2 žlički semen koriandra
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • 1⁄2 žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 1 žlica tekočega medu
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 beljak

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Vse sestavine za granolo damo v skledo in jih zmešamo. Mešanico stresemo na velik plitev pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 25 minut oziroma toliko časa, da se rjavo obarva; na sredini peke pomešamo in mešanico z robov premaknemo na sredino. Pustimo, da se malo ohladi.

2.

Burrato odcedimo in na vsak krožnik položimo eno kroglo. Potresemo jo z limonovo lupinico in izdatno pobrizgamo z oljčnim oljem. Vsako posujemo s pestjo granole in postrežemo z rukolo, zabeljeno z balzamičnim kisom in limonovim sokom.

Ste vedeli?

Burrato so si sprva zamislili, da bi porabili ostanke mocarele, nato pa so ugotovili, da gre za okusno delikateso.

4