Bulgur s kozicami in bučkami
Bulgur s kozicami in bučkami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2011
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 200 g velikih očiščenih kozic
- lupina in sok 2 limon
- 2 stroka česna
- 2 žlički mlete paprike
- 2 žlici oljčnega olja
- 150 g bulgurja
- 4 bučke
- šopek peteršilja
- sol
- limonovi krhlji, ko postrežemo
Priprava
Česen olupimo in stremo, bučke diagonalno narežemo na kolobarje. Peteršilj sesekljamo. Kozice damo v skledo, dodamo naribano lupino dveh in sok ene limone, česen, papriko in žlico olja. Dobro premešamo in odložimo na stran. Bulgur v vreli vodi skuhamo po navodilih z embalaže.
Segrejemo ponev in vanjo damo žlico marinade od kozic, bučke in kanček vode. Ob stalnem mešanju bučke pražimo 4 do 5 minut, da se zmehčajo in lepo obarvajo. Preložimo jih v skledo, v ponev pa dodamo kozice in preostalo marinado. Pražimo jih eno minuto, le toliko, da se rožnato obarvajo.
Bulgur preložimo v veliko skledo, ga zrahljamo z vilicami, zmešamo z bučkami in peteršiljem ter začinimo s soljo, oljem in limonovim sokom. Dodamo še kozice in sok, ki so ga pri peki spustile, in še enkrat narahlo premešamo. Postrežemo s krhlji limone.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.