
Buhteljni z vaniljevo kremo
Topli buhteljni z vaniljevo kremo so odlični v mrzlih zimskih dneh.
Buhteljni z vaniljevo kremo
Topli buhteljni z vaniljevo kremo so odlični v mrzlih zimskih dneh.

Sestavine
- 1 kg moke
- 80 g sladkorja
- 40 g kvasa
- 5 dl mleka
- 100 g masla
- 2 rumenjaka
- 1 žlička soli
- slivova marmelada za nadev
- 100 g masla za pomakanje
vaniljeva krema
- 1 liter mleka
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 1 rumenjak
- 2–3 žlice sladkorja
Preberite tudi

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.

Pet čokoladnih sladic, ki jih lahko pripravijo tudi otroci
Preproste čokoladne sladice za vsak dan: rulada, kolač, cheesecake in rjavčki, ki jih brez težav pripravijo tudi otroci.

Preprosti sadni kolači za sladko popoldne na terasi
To popoldne se sprostite z našimi preprostimi idejami za peko sadnih kolačev. In nato se sprostite še na terasi ob uživanju v pravkar spečenih dobrotah.
Sestavine
- 1 kg moke
- 80 g sladkorja
- 40 g kvasa
- 5 dl mleka
- 100 g masla
- 2 rumenjaka
- 1 žlička soli
- slivova marmelada za nadev
- 100 g masla za pomakanje
vaniljeva krema
- 1 liter mleka
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 1 rumenjak
- 2–3 žlice sladkorja
Postopek
Najprej pripravimo kvašeno testo. Na delovno površino presejemo moko. Dodamo sladkor in v sredini naredimo jamico. V mlačnem mleku raztopimo kvas, primešamo malo moke in nalijemo v jamico. Kvasec pomokamo in pustimo vzhajati približno pol ure, da se na površini pojavijo grobe razpoke.
Razpuščeno maslo zmešamo z rumenjaki in soljo, dodamo h kvascu in vse skupaj zgnetemo v voljno testo. Pokrito naj ponovno vzhaja približno pol ure.
Testo razvaljamo in razrežemo na kvadrate (8 x 8 cm). Na sredino vsakega kvadrata damo primerno količino marmelade in naredimo buhteljne. Pomakamo jih v raz puščeno maslo in zložimo v primerno velik pomaščen pekač. Pečemo jih v prej ogreti pečici pri 190 °C približno 40 minut.
Medtem pripravimo kremo. Prašek za puding in rumenjak gladko zmešamo z manjšo količino mleka. Preostalo mleko zavremo, dodamo sladkor in vaniljevo zmes. Med stalnim mešanjem vse skupaj ponovno zavremo. K buhteljnom ponudimo še toplo vaniljevo kremo.