Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem
Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 300 g bučnega mesa
- 100 g krompirja
- 1 liter zelenjavne jušne osnove ali vode
- sol
- 100 g kuhanega kostanja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- kakovostno nerafinirano bučno olje
Priprava
Buče in krompir dobro operemo, očistimo in olupimo ter narežemo na koščke. Zelenjavno jušno osnovo ali vodo zavremo. Istočasno stresemo v vrelo tekočino narezane buče in krompir ter kuhamo približno 15 minut. Nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom v kremno juho in solimo.
Kot jušni vložek ponudimo kuhan kostanj. Juho potresemo s sesekljanim peteršiljem, pokapamo z bučnim oljem in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.