Bučkine pogačice s kumarično solatko
Bučkine pogačice s kumarično solatko
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2018
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
pogačice
- 350 g naribanih bučk
- 1 jajce
- 50 g ajdove moke
- 1 žlička semen črne kumine
- 25 g bučnih semen
- 1 strt strok česna
- 50 g kozjega sira
- sol
- poper
kumarična solatka
- ½ kumare
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ dl jabolčnega kisa
- 1 žlička limonovega soka
- 2 žlici repičnega ali rastlinskega olja
- majhen šopek kopra
Priprava
Najprej pripravimo solatko. Kumaro olupimo in jo narežemo na kocke, koper sesekljamo. Stepemo gorčico, jabolčni kis in limonov sok, nato med stepanjem dodajamo olje. Primešamo koper in kumaro ter do postrežbe shranimo v hladilnik. (Solatko lahko pripravimo že dan prej.)
Pečico segrejemo na 190 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Naribane bučke zavijemo v čisto kuhinjsko krpo in iz njih iztisnemo odvečno tekočino. Ožete bučke damo v veliko skledo in jih zmešamo z jajcem, ajdovo moko, črno kumino, bučnimi semeni in česnom, solimo in popramo.
Osem kupčkov bučkine mešanice razporedimo na pekač in na sredino vsakega pritisnemo košček kozjega sira.
Pogačice pečemo 20 do 25 minut, da so čvrste in se po vrhu zlato obarvajo. Pustimo, da se ohladijo na pekaču, nato jih preložimo na kuhinjsko mrežico. Ponudimo hladne ali tople, zraven pa priložimo kumarično solatko, mlade ohrovtove liste in limonove krhlje.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.