Sestavine

  • 4 poševno odrezane rezine bagete
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 večji rdeč čili
  • 200 g kraljevskih rakovih repkov
  • sok 1 limone
  • manjši šopek koriandra
  • 2 večji pesti rukole
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Čili očistimo in narežemo na rezance. Rakove repke po hrbtni strani vzdolžno razrežemo tako, da se pokaže črevo, ki ga odstranimo z nožem. Rezine kruha popečemo in jih shranimo na toplem.

2.

V voku segrejemo olje in na njem prepražimo česen in čili, da zadišita. Ogenj povečamo, dodamo rakove repke in pečemo, da postanejo rožnati. Vok odstavimo z ognja, repkom pa dodamo limonov sok in sesekljane koriandrove liste. Začinimo jih s soljo in poprom, mešanico razporedimo po brusketah, posujemo z rukolo in postrežemo.

24