Brokolijeva juha z grahom in jabolki
V tej slastni brokolijevi juhi, vaši gostje ne bodo verjeli, da so notri tudi jabolka.
Brokolijeva juha z grahom in jabolki
V tej slastni brokolijevi juhi, vaši gostje ne bodo verjeli, da so notri tudi jabolka.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 500 g brokolija
- 4 kiselkasta jabolka
- sončnično olje
- 300 g graha
- 9 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- ščepec čilija v prahu
- 8 žlic kisle smetane
- 4 vejice sveže mete
Priprava
Brokoli operemo in drobno narežemo. Jabolko olupimo in narežemo na tanke rezinice.
V kozici segrejemo malo olja, dodamo brokoli in grah ter nekaj časa dušimo. Nato dodamo narezana jabolka. Vse skupaj zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in počasi kuhljamo dobrih 15 minut.
Juho po okusu začinimo, vmešamo kislo smetano in drobno nasekljano meto, nato pa zmešamo s paličnim mešalnikom.
Nasvet
Juhe ne kuhamo predolgo, ker sicer grah izgubi lepo zeleno barvo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.