
Brokoli z masleno omako
Brokoli z masleno omako

Sestavine
- 900 g brokolija
- 1 žlica masla
- poper
- 20 g parmezana
- sveže nariban muškatni orešek
maslena omaka
- sol
- 4 majhne šalotke
- 1 dl suhega belega vina
- 25 g masla
- sveže mlet črni poper
- 1 žlica oljčnega olja
Preberite tudi

Najboljše jedi za piknik
Skrivnost za uspešen piknik v naravi so jedi, ki ne potrebujejo hladilnika in jih lahko nosimo v nahrbtniku.

Preprosti recepti za okusno nedeljsko kosilo
Preverite preproste recepte za slastne jedi, ki jih morate preizkusiti v nedeljo.

Mimoza, koktajl, ki je osvojil svet – poznate vse različice?
Mimoza, preprost koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je priljubljena stalnica poznih zajtrkov, finih piknikov in popoldanskih zabav.
Sestavine
- 900 g brokolija
- 1 žlica masla
- poper
- 20 g parmezana
- sveže nariban muškatni orešek
maslena omaka
- sol
- 4 majhne šalotke
- 1 dl suhega belega vina
- 25 g masla
- sveže mlet črni poper
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek
Brokoli operemo, očistimo in kuhamo na pari 8 minut, nato ga na hitro preložimo v ledeno vodo in odcedimo.
Za masleno omako olupimo in na drobno nasekljamo šalotko. Na srednje močnem ognju jo na žlici olja na hitro popražimo, dodamo belo vino in povečamo ogenj. Kuhamo 2 do 3 minute, da količina tekočine povre za polovico, nato ogenj zmanjšamo in postopno dodajamo na manjše kocke narezano maslo, ki ga vmešamo z metlico. Pazimo, da ognja ne povečujemo, da ostane omaka homogena zmes. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Omako precedimo v manjšo posodo.
V večji ponvi segrejemo žlico masla in na njem pretresemo kuhan brokoli. Začinimo s soljo in poprom. Preden ga postrežemo, ga prelijemo z masleno omako ter posujemo s sveže naribanim parmezanom in muškatnim oreškom.