Sestavine

  • 4 fileji brancina s kožo
  • 50 g zmehčanega masla in še malo za premaz aluminijaste folije
  • malo soli

omaka

  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 1 drobno sesekljana šalotka
  • 1 žlička majhnih kaper
  • sok ½ limone
  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • pečen mlad krompir za prilogo
  • listi bazilike in narezan drobnjak za okras

Priprava

1.

Ploščo za žar segrejemo in obložimo z aluminijasto folijo, ki smo jo rahlo premazali z maslom. Ribje fileje solimo in jih z obeh strani premažemo z zmehčanim maslom. Položimo jih na folijo s kožo navzgor. Tako preprečimo, da se nežno meso prepeče, in poskrbimo, da ohrani sočnost.

2.

Češnjev paradižnik drobno narežemo in ga damo v ponev skupaj z drobno sesekljano šalotko in kaprami. Dodamo limonov sok in olje ter solimo.

3.

Fileje pečemo na vročem žaru 5 do 7 minut. Potrebujejo le toliko časa, da se spečejo in koža začne postajati rjava. Medtem na hitro segrejemo paradižnikovo omako.

4.

Pečene fileje brancina preložimo na segrete krožnike, prelijemo z omako in posujemo z lističi bazilike. Postrežemo jih s pečenim mladim krompirjem, ki ga potresemo z narezanim drobnjakom.

21