
Sestavine
- 4 fileji brancina s kožo
- 50 g zmehčanega masla in še malo za premaz aluminijaste folije
- malo soli
- pečen mlad krompir za prilogo
- listi bazilike in narezan drobnjak za okras
omaka
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1 žlička majhnih kaper
- sok ½ limone
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
Preberite tudi

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.

Čebulni olupki: Zaklad v kuhinji, ki ga večina še vedno meče proč
Odštevamo do velike noči! Za naravno barvanje pirhov začnite že danes zbirati čebulne olupke – zbrali smo recepte, kjer porabite res veliko čebule.

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice
Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.
Sestavine
- 4 fileji brancina s kožo
- 50 g zmehčanega masla in še malo za premaz aluminijaste folije
- malo soli
- pečen mlad krompir za prilogo
- listi bazilike in narezan drobnjak za okras
omaka
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1 žlička majhnih kaper
- sok ½ limone
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Ploščo za žar segrejemo in obložimo z aluminijasto folijo, ki smo jo rahlo premazali z maslom. Ribje fileje solimo in jih z obeh strani premažemo z zmehčanim maslom. Položimo jih na folijo s kožo navzgor. Tako preprečimo, da se nežno meso prepeče, in poskrbimo, da ohrani sočnost.
Češnjev paradižnik drobno narežemo in ga damo v ponev skupaj z drobno sesekljano šalotko in kaprami. Dodamo limonov sok in olje ter solimo.
Fileje pečemo na vročem žaru 5 do 7 minut. Potrebujejo le toliko časa, da se spečejo in koža začne postajati rjava. Medtem na hitro segrejemo paradižnikovo omako.
Pečene fileje brancina preložimo na segrete krožnike, prelijemo z omako in posujemo z lističi bazilike. Postrežemo jih s pečenim mladim krompirjem, ki ga potresemo z narezanim drobnjakom.